A Christmas Cantata van Nils Lindberg

Ongetwijfeld een buitenbeentje maar ook een unieke belevenis; een kerstcantate gebracht door een uit de kluiten gewassen Big Band samen met een 70-koppig koor en 2 vocale solisten.

De Zweedse componist, Nils Lindberg (°1933), is niet onder één hoed te vangen. De componist van deze cantate kreeg een klassieke vorming die hij moeiteloos combineert met zijn liefde voor Zweedse volksmuziek en jazzy ritmes. Hij schreef tal van composities voor officiële gelegenheden in zijn land.

In 2002 creëerde hij ‘A Christmas Cantata’, een werk dat met daverend applaus de wereld rondreist. Lindberg arrangeerde hierin traditionele Engelse Christmas carols met jazzharmonieën en Zweedse folk.

Het 70-koppig koor gevormd door CBM-koor uit Tienen (dir. Koen Vits) samen met het Carmina Kamerkoor van Meise, de Big Band van het Lemmensinstituut voorbereid door Frank Vaganée, brengen u onder leiding van Michiel Haspeslagh (dir. Carmina Kamerkoor), een concert om vrolijk en swingend de eindejaarsfeesten mee te starten!

Het jazzquartet “Kim in the Middle” met o.a. Arne van Coillie (piano) & Kim Versteynen (zang) brengt u voor de pauze in de juiste stemming.

Van harte welkom! Kaarten zijn te bekomen via dit invulformulier.

18.12.2014  20.30 uur MANEGE TIENEN SINT-JORISPLEIN

Tickets Tienen: www.cbmkoor.be  €15(VVK) / €17(Kassa) / €12 (student)