CBM krijgt medaille op provinciaal koortornooi!

Zondag 30 maart 2014 nam CBM-koor met 15 zangers  onder leiding van Koen Vits deel aan het provinciaal koortornooi van Vlaams-Brabant.  Het werd een spannende namiddag met een prachtige beloning op het einde. Op het programma stonden zeer mooie composities van Vlaamse componisten, twee werken van Raymond Schroyens (“voorbij de zon en de wind” en “O, als ik dood zal zijn.”) en twee werken van Kurt Bikkembergs (“De profundis Clamavi” en “Stultorum infinitus est numerus”). CBM-koor kreeg lovende commentaren van de jury voor de keuze en de interpretatie van de gebrachte werken. Grote waardering was er ook voor het bijzonder knappe dirigeerwerk van Koen die duidelijk de magie van het moment te pakken had en dit wist over te brengen op zangers en toehoorders. Zeker niet evident in de context van een wedstrijd waar de spanning zeker voelbaar was.

Met een uitslag van 90% in de eerste afdeling en een medaille van de provincie op de koop toe is CBM-koor bijzonder verheugd en dankbaar voor de waardering die we kregen van jury en toehoorders.