Concert: Dido and Aeneas van H. Purcell

Op 27 april 2013 en op 5 mei 2013 (voorlopig uitverkocht; voor inschrijving op wachtlijst mail naar info@cbmkoor.be)  brengen de koren Sin Serio uit Leuven en het CBM-koor de opera Dido & Aeneas van Henry Purcell. De opera vertelt het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Dido en Aeneas, die, eenmaal ze de liefde voor elkaar bekend hebben, door goddelijke tussenkomst weer uit elkaar worden gedreven. Dit barokke pareltje is vooral bekend vanwege de prachtige slotaria “When I am laid in earth …” waarin Dido haar lot en haar ondragelijk verdriet bezingt.
De muziek in de opera klinkt op sommige momenten tragisch maar wordt afgewisseld met zeer fris klinkende dansen in driekwartsmaat die het geheel een heel eigen karakter geven. Naast de klassieke elementen in het verhaal, zijn er door de Purcell ook heksen en tovenaressen toegevoegd die het theatrale element erg versterken. De muzikale leiding van dit project is in handen van Bart Ipers. De opera zal scenisch gebracht worden in een eigentijdse regie van Nikkie Melis in samenwerking met professionele solisten en muzikanten. De drie belangrijke solopartijen zullen ingevuld worden door enkele bekende namen.
Als Dido zal Noémie Schellens, stadsopraan van de stad Leuven iedereen weten te ontroeren. Zij behaalde met grote onderscheiding haar Master Zang bij Beatrijs De Vos aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Nadien studeerde ze in Frankrijk bij de Duitse bariton Udo Reinemann. Zij werkte reeds mee aan grote productie in binnen- en buitenland.
De rol van Aeneas is voor Kobe Baeyens.  Hij studeerde in de conservatoria van Brussel en Gent bij Beatrijs De Vos en Mireille Capelle en zong al verschillende solorollen in de Vlaamse Opera, en maakt hij deel uit van het Collegium Vocale, het Vlaams Radio Koor en Ex Tempore. Hij zong eerder al Aeneas in de productie ‘Dido’ van Muziektheater Transparant en verleende zijn medewerking aan een 20-tal cd opnames.
Ria Struyven (Belinda) begon haar muzikale studies aan de stedelijke muziekacademie te Tienen, waar ze notenleer, piano en muziekgeschiedenis studeerde. In 2000 behaalde ze het diploma “Meester in de Muziek” optie zang bij mevr. Vanhaverbeke en mevr. Van Laethem in het Lemmensinstituut te Leuven. Ze zong mee bij o.a. het Mechels Kathedraalkoor o.l.v. Johan Van Bouwelen; de Capella Sancti Michaelis o.l.v. Erik Van Nevel en de Capella di Voce o.l.v. Kurt Bikkembergs. Met Collegium Vocale o.l.v. Philippe Herreweghe, Ivan Fischer, Daniel Reuss, Etienne Siebens, e.a. en Il Fondamento o.l.v. Paul Dombrecht stond ze al op heel wat binnen- en buitenlandse podia.
Kaarten voor deze concerten zijn te bekomen bij de koorleden van beide koren. De opvoeringen op 27 april zijn in handen van Sin Serio. (sinserio@hotmail.be
Via deze website kunnen ook kaarten gereserveerd worden voor de voorstelling van 5 mei 2013 in Hoegaarden! CBM koos voor dit laatste concert het prachte kader van de Sint-Gorgonius kerk te Hoegaarden die met haar barokke interieur perfect past in het tijdskader waarin de opera werd gecomponeerd.
Na elke voorsteling is er een receptie. Wij nodigen u van harte uit voor deze unieke opera-ervaringen en hopen dat u kan komen meegenieten van dit hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis.

wachtlijst

Beste,
Kunt u mij op de wachtlijst zetten voor Dido en Aeneas op 5 mei?
Susie Vertongen
voorzitter Carmina Kamerkoor, Meise