Koen Vits

Koen Vits (°1989, Leuven) is momenteel student aan het Leuvense Lemmensinstituut. Hier volgt hij het eerste jaar van de Masteropleiding Compositie (bij Kurt Bikkemberg). Hij behaalde aan ditzelfde instituut reeds met onderscheiding het Masterdiploma in de Koorleiding (bij Kurt Bikkembergs) en het Bachelordiploma Compositie (bij Jeroen D'hoe).

In het Lemmensinstituut kreeg Koen de kans om met de verschillende koren van het instituut te werken. Zo mocht hij in de repetities voor het groot koor staan met enkele kleppers van formaat: de H-moll Messe van Johann Sebastian Bach, de Symphonie des Psaumes van Igor Stravinsky, de Chichester Psalms van Leonard Bernstein, het oratorium Elias van Felix Mendelssohn, Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms,...

https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/309307_10151216682329541_29681763_n.jpg

Hij is momenteel dirigent van Hadricantus, het Wijgmaalse parochiekoor, het dameskoor Camerata Ostendia en de Tiense Capella Beatae Mariae ad Lacum. In Keerbergen is hij sinds september 2011 dirigent van koor Dennegalm en het kinderkoor Cantarel.

http://www.koenvits.be